Nieuws

Verhoging tarieven 2023

Helaas hebben we per 1/1/2023 onze tarieven met 8% moeten verhogen vanwege de toenemende kosten die doorberekend worden door oa leveranciers. Dit betreuren we, we hebben geprobeerd om het op een andere manier op te lossen maar dat gaat helaas niet lukken. We vragen hiervoor uw begrip.

Verhuizing locatie Heeswijk

Na 18 jaar aan de Abdijstraat spreekuur te hebben gehouden zijn we vanaf 1/6/2022 verhuisd naar Gezondheidscentrum Heilaren. Het nieuwe adres is: Heilarensestraat 64 in Heeswijk-Dinther. We hopen u daar te mogen begroeten.

Samenwerking oefentherapie en podotherapie

Samenwerking podotherapeut en oefentherapeut
We behandelen beiden klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het lichaam is opgebouwd van onder naar boven en functioneert als eenheid. Stoornissen in het bewegen kunnen weer elders in het lichaam gecompenseerd worden.  Als er bijvoorbeeld onder in de keten iets niet lekker ‘loopt’, dan kan dit boven in de keten klachten geven en andersom.

Aanmelding
Cliënten melden zich bij de huisarts met lichamelijke klachten, zoals (lage)rugklachten, bekkenklachten, bilklachten en/of heupklachten. De huisarts voert een lichamelijk onderzoek uit om de klacht te kunnen duiden. Indien nodig wordt er verwezen naar één van ons of beiden.
Cliënten kunnen zich ook melden bij ons via directe toegankelijkheid.

Onderzoek
Bij de podotherapeut en/of oefentherapeut wordt een lichamelijk onderzoek gedaan. We zoeken uit waar de oorzaak van de klacht ligt en wat de klacht mogelijk in stand houd. We kijken naar hoe de beweegketen functioneert en of er compensatiepatronen of blokkades zijn. Soms is het nodig om eerst iets onder in de keten op te lossen d.m.v. zooltjes, voordat we verder kunnen. Of het is nodig om eerst compensatiepatronen hoger in het lichaam aan te pakken, voordat zooltjes voldoende effectief zijn.

Behandeling
De podotherapeut kan de stand van de voeten beïnvloeden door het gebruik van corrigerende of sturende elementen, waardoor het onder in de keten weer in balans komt. De oefentherapeut kan compensatiepatronen en/of blokkades in de beweegketen opheffen d.m.v. oefeningen, houdingsadviezen en bewustwording. Zij leert u weer een gezond beweegpatroon aan, waardoor de spierbalans rondom het bekken en de lage rug weer optimaal is.
Het mooie van onze samenwerking is dat we zowel de oorzaak als de in stand houdende factoren kunnen aanpakken. Een duurzame oplossing dus!

We werken samen op de donderdag ochtend in de Dorpspraktijk in Vinkel. Hier hebben we regelmatig overleg en hebben we de mogelijkheid om iemand samen te zien of even bij elkaar mee te kijken.

Vergoeding
Podotherapie en oefentherapie worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Podotherapie Schuts
Laura Wesseling
0413-310237
info@podotherapieschuts.nl

Praktijk Vandaag – Oefentherapie Cesar
Lisa Mols
073-2032475
lisa@praktijkvandaag.com

Zolen in veiligheidsschoenen

Tijdens het werk is veiligheid belangrijk en veiligheidsschoenen dragen bij aan veilig werken. Er kunnen tijdens het werk fysieke klachten ontstaan, zeker met belastende werkzaamheden of beroepen die veel van voeten vragen. Een afwijkende voetstand en/of foutieve afwikkeling van de voet tijdens het lopen, kunnen klachten in voet, enkel, knie, heup of lage rug veroorzaken. Een goede veiligheidsschoen, eventueel in combinatie met een juiste steunzool, kan bijdragen om klachten op de werkvloer te verlichten, wat resulteert in meer werkplezier.

Belangrijk om hierbij te weten is dat, wanneer een steunzool in een veiligheidsschoen wordt gelegd, dit gezien wordt als een aanpassing van de schoen waardoor het veiligheidscertificaat (EN ISO 20345:2011 of EN ISO 20347:2011) vervalt. Door de steunzool en de veiligheidsschoen goed op elkaar af te stemmen en volgens de juiste richtlijnen te vervaardigen, kunnen we een passende oplossing bieden voor iedereen die veiligheidsschoenen draagt. Binnen onze praktijk hebben we alle benodigdheden, zodat ook voor werkschoeisel de juiste steunzolen gemaakt kunnen worden. Hierdoor blijft de veiligheid en certificering van de schoen geborgd.

Webagenda

Vanaf heden werkt de webagenda weer, u kunt een afspraak maken middels de oranje knop op de website ‘plan uw afspraak online’. NB: om een koppeling te krijgen met onze software, moet er een geboortedatum en BSN-nummer ingegeven. De leverancier geeft aan dat dit volledig veilig en beschermd is. Mocht u hier nu toch geen goed gevoel bij hebben kunt u ons ook altijd bellen, mailen of een Whats-app bericht sturen.