Nieuws

Corona update

Als medisch contact beroep mogen wij de praktijk open houden. Dit betekent dat wij u ook tijdens de lockdown van de komende weken mogen blijven behandelen. Dit doen we natuurlijk graag, mits we onszelf (zowel u als wij) wel goed aan de regels (blijven) houden. Dus daarom nogmaals een overzicht:

Corona update

CORONA UPDATE – Mondmasker Dit betekent vanaf deze week:
– we vragen patiënten om een neus-mondmaskers te dragen (dat mag ook een stoffen zijn), ook als u geen luchtwegklachten heeft
– iedere medewerker in de praktijk die direct met patiënten in contact komt en de 1,5 meter niet kan borgen draagt een chirurgisch neus-mondmasker
– bij binnenkomst worden de handen ontsmet

COVID-19

We proberen er nog steeds alles aan te doen om zo veilig en schoon mogelijk te werken zodat er in de praktijk geen besmettingen met COVID-19 plaats kunnen vinden. Om dit zo goed mogelijk te doen zouden we het prettig vinden als u ons doorgeeft al u helaas toch positief bent getest op COVID-19 en u recent bij ons bent geweest. Alleen samen krijgen we Corona onder controle!

Praktijkkeurmerk

praktijkkeurmerkNa een uitgebreide maar positieve audit hebben we deze week het Praktijkkeurmerk van de NVvP binnengekregen. Dit geeft aan dat we onder andere op de gebieden hygiëne, statusvoering en praktijkinrichting voldoende scoren en volgens de geldende richtlijnen werken.

Zomervakantie

Tijdens de zomervakantie zijn we op alle locaties open, wellicht dat er ooit een dag wegvalt maar er wordt op iedere locatie doorbehandeld. U kunt via de normale kanalen een afspraak maken of contact opnemen, telefonisch via 0413-310237 of via mail info@podotherapieschuts.nl. Een app sturen of online een afspraak inplannen kan ook.

Wij wensen u een fijne vakantie toe!

Opstarten behandelingen tijdens COVID-19

Tijdens COVID-19 kunnen alleen mensen behandeld worden voor wie spoed of nood geldt. Waar dit eerder alleen was voor ingegroeide teennagels of wonden en bijna wonden, geldt dit vanaf 29 april ook voor klachten die leiden tot functioneringsproblemen. Dat wil zeggen dat -indien u last heeft en problemen ervaart tijdens lopen- dat we u toch weer willen gaan zien en een afspraak in kunnen plannen. Daar waar mogelijk online en anders fysiek op een van onze locaties. Bij geen klachten vragen wij u de afspraak te verplaatsen of te wachten tot na 19 mei.

We hebben op de diverse locaties aanpassingen gedaan om uw en onze veiligheid te garanderen. Zo zal er behandeld worden met handschoenen aan en zal de therapeut gelaatsbescherming dragen.

Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Als u daarom op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt, dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren:
• Heeft u nu corona?
• Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
• Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
• Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
• Bent u in thuisisolatie?
• Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen u minimaal 20 seconden uw handen te wassen met water en zeep of te desinfecteren met handalcohol. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Nog wat extra aanwijzingen:
• Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
• Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
• Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
• Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.
• Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar u de hand niet schudden.

Van alle afspraken die al gemaakt waren vanaf 29 april wordt bekeken of deze doorgang kan vinden. Hiervoor nemen we eventueel contact met u op telefonisch of via mail.