Nieuws

Zolen in veiligheidsschoenen

Tijdens het werk is veiligheid belangrijk en veiligheidsschoenen dragen bij aan veilig werken. Er kunnen tijdens het werk fysieke klachten ontstaan, zeker met belastende werkzaamheden of beroepen die veel van voeten vragen. Een afwijkende voetstand en/of foutieve afwikkeling van de voet tijdens het lopen, kunnen klachten in voet, enkel, knie, heup of lage rug veroorzaken. Een goede veiligheidsschoen, eventueel in combinatie met een juiste steunzool, kan bijdragen om klachten op de werkvloer te verlichten, wat resulteert in meer werkplezier.

Belangrijk om hierbij te weten is dat, wanneer een steunzool in een veiligheidsschoen wordt gelegd, dit gezien wordt als een aanpassing van de schoen waardoor het veiligheidscertificaat (EN ISO 20345:2011 of EN ISO 20347:2011) vervalt. Door de steunzool en de veiligheidsschoen goed op elkaar af te stemmen en volgens de juiste richtlijnen te vervaardigen, kunnen we een passende oplossing bieden voor iedereen die veiligheidsschoenen draagt. Binnen onze praktijk hebben we alle benodigdheden, zodat ook voor werkschoeisel de juiste steunzolen gemaakt kunnen worden. Hierdoor blijft de veiligheid en certificering van de schoen geborgd.

Webagenda

Vanaf heden werkt de webagenda weer, u kunt een afspraak maken middels de oranje knop op de website ‘plan uw afspraak online’. NB: om een koppeling te krijgen met onze software, moet er een geboortedatum en BSN-nummer ingegeven. De leverancier geeft aan dat dit volledig veilig en beschermd is. Mocht u hier nu toch geen goed gevoel bij hebben kunt u ons ook altijd bellen, mailen of een Whats-app bericht sturen.

Verhuisd in Vinkel

Per 22 februari is de locatie Vinkel verhuisd van de Brugstraat naar Lindenlaan 28, we zitten in het pand van Dorpspraktijk Vinkel.

Corona update

Als medisch contact beroep mogen wij de praktijk open houden. Dit betekent dat wij u ook tijdens de lockdown van de komende weken mogen blijven behandelen. Dit doen we natuurlijk graag, mits we onszelf (zowel u als wij) wel goed aan de regels (blijven) houden. Dus daarom nogmaals een overzicht:

Corona update

CORONA UPDATE – Mondmasker Dit betekent vanaf deze week:
– we vragen patiënten om een neus-mondmaskers te dragen (dat mag ook een stoffen zijn), ook als u geen luchtwegklachten heeft
– iedere medewerker in de praktijk die direct met patiënten in contact komt en de 1,5 meter niet kan borgen draagt een chirurgisch neus-mondmasker
– bij binnenkomst worden de handen ontsmet

COVID-19

We proberen er nog steeds alles aan te doen om zo veilig en schoon mogelijk te werken zodat er in de praktijk geen besmettingen met COVID-19 plaats kunnen vinden. Om dit zo goed mogelijk te doen zouden we het prettig vinden als u ons doorgeeft al u helaas toch positief bent getest op COVID-19 en u recent bij ons bent geweest. Alleen samen krijgen we Corona onder controle!