Podotherapie Berlicum

Podotherapie Berlicum​. Na de start van locatie Heeswijk-Dinther in 2004, is in 2005 Lieke Schuts spreekuur gaan houden aan de Kerkwijk in Berlicum, in D’n Durpsherd. Na jaren van spreekuur op die locatie kwam in 2012 de vraag van de HOED-praktijk om mee te gaan naar het (toen nieuwe) gezondheidscentrum aan de Milrooyseweg .

Een uitgelezen kans voor meer samenwerking met de eerstelijns-zorgverlening binnen Berlicum. In het gezondheidscentrum nemen huisartsen, fysiotherapeuten, oefentherapie, psychologie, verloskunde, een apotheek, diëtist en de thuiszorg hun plaats in.

Korte lijnen en overlegmomenten tussen de diverse disciplines maakt dat de samenwerking ten goede komt aan de zorg voor de patiënt.

Naast locatie Berlicum houden we spreekuur in Heeswijk-Dinther, Huisartspraktijk Vinkel en Gezondheidscentrum De Groote Wielen. 

Podotherapie Berlicum

Diensten Podotherapie Berlicum

Op locatie Berlicum bieden we naast all-round podotherapie ook de specialisaties nagels en diabetes aan, waarvoor onze podotherapeuten een aanvullende opleiding binnen de podotherapie hebben gevolgd. NB: op locatie Berlicum kunnen we geen nagelchirurgie uitvoeren, onze podotherapeut Charlotte de Greef kan daar alleen beoordelen of nagelchirurgie geïndiceerd is. Naast het normale onderzoek, kunnen we hier ook gebruik maken van een drukmeetplatform en videoanalyse om uw lopen nog beter te analyseren.

Het is een mooie aanvulling om deze mogelijkheid in huis te hebben, maar het is niet in alle gevallen noodzakelijk, vaak is klinisch onderzoek al voldoende. Met een drukmeetplatform kunnen we onder andere het looppatroon, de statische belasting en piekdrukken goed in beeld brengen. Tevens hebben we op locatie Berlicum een tablet tot onze beschikking om het lopen beter te kunnen analyseren. 

Bereikbaarheid

Locatie Berlicum is gelegen aan de Milrooyseweg in Berlicum. Het bevindt zich op de eerste etage, boven de apotheek. U kunt links naast de Boerenbond binnen gaan, met de trap of lift naar de eerste etage gaan en dan linksaf gaan. Neem plaats in het eerste ‘blok’, dan komt de behandelend podotherapeut u vanzelf halen. De praktijk ligt op circa 100 meter van een busstation aan de Milrooyseweg en heeft een eigen parkeerplaats waar altijd voldoende ruimte is om uw auto kwijt te kunnen. De praktijk is goed toegankelijk voor invaliden.

Milrooyseweg 57

5258KG Berlicum